Companii

Război între producătorul Borsec şi primăria din Sebeş după ce drumurile de acces către o fabrică a companiei au fost retrocedate

Război între producătorul Borsec şi primăria din Sebeş după ce drumurile de acces către o fabrică a companiei au fost retrocedate

În 2008, Romaqua Group a deschis fabrica de bere Albacher în care a investit în total circa 70 de milioane de euro. Aceasta este ultima mare investiţie făcută într-o fabrică de bere construită de la zero.

Autor: Mădălina Panaete

19.05.2017, 00:06 939
Producătorul apei Borsec şi al berii Albacher încearcă să cumpere de la o persoană fizică terenurile care-i asigură acces la fabrică, preţul luat în calcul fiind de 1,5-2,5 euro/mp.
Romaqua Group, cel mai mare jucător cu acţio­na­riat românesc din indus­tria băuturilor, care are în portofoliu branduri pre­cum Borsec sau Albacher, vrea să cum­pere terenurile pe care sunt cons­truite drumurile de acces către Parcul In­dustrial Sebeş, după ce Primăria Sebeş a fost obligată să le retrocedeze, conform unui document din Monitorul Oficial. Fabrica de bere Albacher este si­tuată în cadrul Parcului Industrial Sebeş. „(...)Situaţia creată la Sucursala Sebeş ca urmare a unui lung şir de erori/ile­galităţi făcute de Primăria Municipiului Sebeş poate aduce prejudicii grave societăţii, (inclusiv încetarea activităţii sucursalei) şi anume existenţa unei hotărâri defi­nitive prin care Primăria Municipiului Sebeş a fost obligată să retrocedeze unei persoane fizice un lot de teren, lot de teren în care, în mod inexplicabil, au fost incluse şi drumurile uzinale de acces ale Parcului Industrial cu toate că dru­murile de acces conform PUZ-ului aprobat trebuia să fie inalienabile şi evidenţiate separat în cartea funciară“, se arată în documentul citat.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO