RCS&RDS, primul outsider care se vede în piaţa energiei: operatorul telecom a ajuns la 2,5% din piaţa clienţilor finali

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 oct 2016 Autor: Roxana Petrescu

Operatorul de telecom RCS& RDS este prima companie din afara dome­niu­lui energetic care reuşeşte după primele şase luni ale anului să-şi facă simţită prezenţa în acest sector aproape închis până în urmă cu câţiva ani.

Liberalizarea pieţei de energie şi deschiderea sectorului populaţiei către ofertele furnizorilor de energie au creat spaţiu de manevră pentru firme precum RCS&RDS, semnalele din piaţă ară­tând că exemplul operatorului de tele­com nu va rămâne unul izolat.

Astfel, datele publicate în raportul la şase luni realizat de Autoritatea Naţiona­lă de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că la finalul perioadei RCS&RDS avea o cotă de piaţă de 2,56% pe segmentul clienţilor finali de energie, sector care reprezintă a­proape 90% din consumul total, piaţa fiind dominată de marile companii de distri­buţie şi furnizare a energiei elec­trice, cum este cazul Electrica Furni­zare sau Enel Energie, care au la capătul fire­lor milioane de clienţi, mai ales din sec­to­rul casnic. Apariţia unor furnizori pre­cum RCS&RDS în peisajul ener­getic are loc în contextul în care piaţa con­su­ma­torilor co­mer­ciali este deja com­plet li­berali­za­tă, următorul câmp de luptă fiind populaţia.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2016

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
operator
, telecom
, piata
, clienti
, piata energiei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide