Companii

RCS&RDS, primul outsider care se vede în piaţa energiei: operatorul telecom a ajuns la 2,5% din piaţa clienţilor finali

RCS&RDS, primul outsider care se vede în piaţa...

Autor: Roxana Petrescu

10.10.2016, 00:03 600

Operatorul de telecom RCS& RDS este prima companie din afara dome­niu­lui energetic care reuşeşte după primele şase luni ale anului să-şi facă simţită prezenţa în acest sector aproape închis până în urmă cu câţiva ani.

Liberalizarea pieţei de energie şi deschiderea sectorului populaţiei către ofertele furnizorilor de energie au creat spaţiu de manevră pentru firme precum RCS&RDS, semnalele din piaţă ară­tând că exemplul operatorului de tele­com nu va rămâne unul izolat.

Astfel, datele publicate în raportul la şase luni realizat de Autoritatea Naţiona­lă de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că la finalul perioadei RCS&RDS avea o cotă de piaţă de 2,56% pe segmentul clienţilor finali de energie, sector care reprezintă a­proape 90% din consumul total, piaţa fiind dominată de marile companii de distri­buţie şi furnizare a energiei elec­trice, cum este cazul Electrica Furni­zare sau Enel Energie, care au la capătul fire­lor milioane de clienţi, mai ales din sec­to­rul casnic. Apariţia unor furnizori pre­cum RCS&RDS în peisajul ener­getic are loc în contextul în care piaţa con­su­ma­torilor co­mer­ciali este deja com­plet li­berali­za­tă, următorul câmp de luptă fiind populaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO