Companii

Real-estate. Răzvan Iorgu, CBRE: Urmează dezvoltarea sectorului rezidenţial pentru investiţii

Răzvan Iorgu

Răzvan Iorgu

Autor: Bogdan Alecu

25.10.2019, 00:08 574
Proiectele rezidenţiale dezvolta­te special pentru ca apartamentele să fie ulterior închiriate şi nu vândute re­prezintă următorul nivel pe piaţa imo­biliară locală, consideră Răzvan Iorgu, managing director la CBRE România.

„Rezidenţialul este interesant acum dacă te uiţi la el ca piaţă de in­vest­ment. O să explorăm intra­rea pe acest seg­ment, piaţa de investment pe rezidenţial. Spre exemplu, în Austria piaţa de investment pe rezidenţial era sub 5% acum trei ani. În ultimii doi ani s-a dus spre 10%. Ei se aşteaptă ca aceas­tă piaţă să crească deoarece este un produs sigur şi stabil“, a declarat Răzvan Iorgu.

Spre exemplu, Geo Mărgescu, CEO şi cofondator al Forte Partners, de­clara în cadrul evenimentului ZF Birouri & Rezidenţial 2019 că ia în cal­cul ca în viitor să investească în proiecte rezidenţiale cu scopul de a le închiria şi nu a le vinde pe fondul cererii tot mai mari de a închiria locuinţe în proximitatea centrelor de birouri.

„Spre comparaţie, piaţa de retail este afectată în vest de segmentul online, în timp ce piaţa rezidenţială este una stabilă, dar cu un return mai mic, dar pe termen lung. În Austria există proiecte dezvoltate pentru închiriere şi ar trebui să apară şi în România. Când vom avea produse destinate închirierii pe piaţa de rezidenţial, dar încă nu sun­tem acolo, încă suntem o piaţă domina­tă de proprietari şi oameni care vor să cumpere. Atunci când dezvolţi să vinzi, ciclul de valorificare este mult mai rapid decât atunci când dezvolţi pentru a închiria“, a spus Răzvan Iorgu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO