Companii

Realitatea crudă a cifrelor: judeţele de top din industrie au cea mai mare rată de infectări. În judeţele puternic industrializate angajaţii circulă în multe cazuri cu microbuze sau autobuze puse la dispoziţie de angajatori

Mai mulţi angajatori au decis să pună la dispoziţia angajaţilor transport propriu cu microbuze din partea companiei în încercarea de limitare a răspândirii virusului în fabrici.

Mai mulţi angajatori au decis să pună la dispoziţia angajaţilor transport propriu cu microbuze din partea companiei în încercarea de limitare a răspândirii virusului în fabrici.

Autor: Miruna Diaconu , Georgiana Mihalache

24.11.2020, 00:08 3768

Judeţele Cluj, Ilfov şi Braşov sunt în top cinci după numărul de angajaţi, dar şi la numărul de infectări.

Harta judeţelor cu cele mai mari rate de infectare la mia de locuitori se supra­pu­ne peste cea a zonelor cu activitate eco­no­mică crescută, acolo unde sunt fa­brici, iar oamenii circulă zilnic dinspre ca­să, spre locul de muncă, rezultă din datele analizate de ZF.

Exemple sunt judeţele Cluj, Braşov şi Ilfov, acolo unde indicele de infectare a depăşit 6 la mia de locuitori, acestea având şi cel mai mare număr de anga­jaţi. Corelaţia merge însă şi mai jos în clasamentul celor mai mari judeţe după numărul de angajaţi, zone din prima parte a clasamentului după numărul de angajaţi, precum Constanţa, Sibiu, Argeş sau Iaşi, având de asemenea un indice mare de infectare.

În România, la începutul lunii octombrie, existau 71 de focare de COVID-19 în cadrul agenţilor economici, din datele autorităţilor. Una dintre cele mai mari probleme în ceea ce priveşte riscul de îmbolnăvire o reprezintă transportul în comun, tocmai de aceea mai multe companii industriale au pus la dispoziţia anga­ja­ţi­lor mijloace de transport pentru a reduce riscul infectării.

„Problemele majore sunt în fabrici, judeţele care au fabrici sau care au activitate industrială de manufactură, unde nu poţi practica telemunca. Problema nu e cazul în sine, ci carantinarea celorlalţi“, a spus pentru ZF Dragoş Damian, CEO al Terapia, cel mai mare producător de medicamente, cu o fabrică la Cluj.

Terapia are 900 de angajaţi, cărora le-a pus la dispo­ziţie autobuze dedicate pentru a-i aduce la serviciu.

Totodată, companii precum Antibiotice Iaşi şi Synevo sunt alte două exemple de firme care au preferat să investească în transportul propriu cu autobuze care să aducă oamenii la serviciu pentru a evita să intre în contact cu persoane din mijloacele de transport în comun.

„Cea mai mare parte a angajaţilor vin din afara oraşului Chiajna, din Bucureşti. Au mijloace de transport pe care le-am pus la dispoziţie în anumite locuri ale oraşului pe care ei le pot folosi“, a spus Laurenţiu Luca, directorul general al Synevo România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO