Companii

Rebranding în retailul farma. Farmaciile Belladona au început să fie înlocuite de brandul Beneva în Capitală, în urma unei tranzacţii din 2019

Farmaciile Beneva înlocuiesc brandul Belladonna, creat în 2000 de familia de antreprenori Florin şi Alina Gheorghiţă.

Farmaciile Beneva înlocuiesc brandul Belladonna, creat în 2000 de familia de antreprenori Florin şi Alina Gheorghiţă.

Autor: Georgiana Mihalache

10.01.2023, 19:00 592

♦ Brandul Belladonna, pus pe piaţă de familia Gheorghiţă, ajuns la aproape 100 de unităţi, a fost vândut în două etape în 2019 ♦ Jumătate dintre farmacii au mers către Sensiblu (46 de unităţi), iar 47  au fost cumpărate de Pharma 1 Health Concept, care face parte dintr-un grup mai mare de firme din domeniul farma.

Un nou brand de farmacii, Beneva, a apărut pe piaţa locală şi înlocuieşte farmaciile Belladonna din Capitală, în urma unei tranzacţii încheiate în 2019. O astfel de schimbare de brand s-a făcut în sectorul 3 din Bucureşti, din datele ZF.

Pe site-ul Belladonna apare anunţul tranzacţiei: „Reţeaua de farmacii Belladonna a fost preluată în anul 2019 de Pharma 1 Health Concept, o companie cu capital 100% românesc“.

 

Cine este Pharma 1 Health Concept?

Compania care a preluat farmaciile Belladonna este controlată indirect de mai mulţi acţionari. Potrivit platformei de analiză financiară confidas.ro, în acţionariatul Pharma 1 Health Concept apare o altă firmă - Pharma 1 Retail, care deţine 100% din acţiuni. Pharma 1 Retail este deţinută de Corneliu Poll, cu aproape 52% din acţiuni, el fiind anterior directorul comercial al companiei Farmaceutica Remedia timp de şase ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO