Companii

Record de preţ pentru imobiliarele din Capitală NEPI a plătit 148 mil. euro pentru „mallul corporatiştilor“ Promenada

Record de preţ pentru imobiliarele din Capitală NEPI a...

Autor: Cristi Moga

03.11.2014, 00:07 1216

Tranzacţia de vânzare a mallului Promenada pentru un preţ de 148 de milioane de euro stabileşte un nou record pentru imobiliarele din Bucureşti, acesta fiind cel mai mare preţ plătit pentru o singură proprietate din Capitală, potrivit datelor ZF.

Achiziţia realizată vineri de sud-africanii de la NEPI este cu un milion de euro mai mare decât preţul plătit de grupul german DEGI (devenit între timp Aberdeen Asset Management) în 2008 pentru centrul comercial Iris din Titan (147 mil. euro) şi cu 28 de milioane de euro peste preţul plătit în 2007 de grupul Natixis la achiziţia clădirii America House (120 mil. euro).

Surprinzător la această tranzacţie este randamentul iniţial al investiţiei acceptat de cumpărători, de sub 7%, în euro pe an, în condiţiile în care rapoartele consultanţilor indicau un nivel al yield-ului în jurul a 8% pentru centrele comerciale din Bucureşti.

În condiţiile în care mallul Pro­menada generează venituri anuale de circa 10 milioane de euro, sud-africanii ar urma să îşi recupereze investiţia într-un termen de aproape 15 ani.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ce spun reprezentanţii NEPI despre achiziţie; portofoliul şi planurile grupului în România 

- profitul obţinut de Raiffeisen Evolution în urma vânzării mallului 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO