Companii

Record pe piaţa tranzacţiilor: Numărul de fuziuni şi achiziţii a crescut în 2021 la 137, cu o valoare totală estimată la 4-4,4 mld.euro. Deloitte: Anticipăm o activitate fără precedent în următorii ani

Record pe piaţa tranzacţiilor: Numărul de fuziuni şi...

Autor: Roxana Rosu

10.01.2022, 11:59 134

Piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A) din România a atins anul trecut un număr record de tranzacţii (137), cu o valoare totală estimată la 4-4,4 miliarde euro, sumă ce include atât tranzacţiile cu valori comunicate, cât şi pe cele cu valori nedivulgate, potrivit unei analize efectuate de Deloitte România.

Din volumul total, 52 de tranzacţii au avut valoarea făcută public oficial, cu un total de 2,3 miliarde de euro. În cursul anului trecut au avut loc pe plan local cinci tranzacţii cu o valoare comunicată sau estimată de minimum 100 de milioane de euro.

Pentru comparaţie, în 2020, valoarea de piaţă a tranzacţiilor a fost de 3,9-4,1 miliarde de euro (93 tranzacţii) şi, respectiv 2,5 miliarde de euro doar cele a căror valoare a fost făcută public (39 de tranzacţii).

„Pandemia a catalizat activitatea de fuziuni şi achiziţii în toate aspectele sale, ceea ce, pe de o parte, a remodelat atât  businessurile tradiţionale, dar şi non-tradiţionale, iar, de pe altă parte, a generat un val de stimulente macroeconomice, care favorizează activitatea M&A. Activitatea globală de M&A a atins niveluri record în 2021. În România, 2021 şi 2020 au fost ani foarte buni pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii. Analiza noastră sugerează că dinamica pozitivă se va menţine, aşadar anticipăm o activitate fără precedent în următorii ani”, spus Iulia Bratu, Director, Corporate Finance, Deloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO