Companii

Reduceri de chirii de 3 mil. euro in Shopping City Sibiu si Suceava

04.10.2009, 23:18 52

Fondul britanic de investitii Argo Real Estate, listat pe bursade la Londra, a operat reduceri de chirii cu o valoare cumulata detrei milioane de euro in cadrul centrelor comerciale Shopping CitySibiu si Shopping City Suceava, afectand astfel cash flow-ulcompaniei si raporturile din contractele de creditare cu bancileKBC si Alpha Bank.

Argo a lansat o noua emisiune de actiuni cu o valoare de 10,5milioane de euro, prin care intentioneaza sa isi stabilizezefluxurile financiare. Pentru chiriasii proiectului din Sibiu, Argoa oferit facilitati la plata chiriei cu o valoare totala de 1,8milioane de euro, in timp ce chiriasii din Suceava platesc cu 1,2milioane de euro mai putin, cea mai mare parte a acestor reduceriurmand sa expire la sfarsitul acestui an, a anuntat fondul.

Printre chiriasii proiectului din Sibiu, cu o suprafatainchiriabila de peste 80.000 de metri patrati, se numara Real,Carrefour, Mobexpert, Mobilia, Media Galaxy, Deichmann sau Takko,in timp ce lista chiriasilor din proiectul de la Suceava cuprindeCarrefour, BauMax, Media Galaxy, New Yorker, Takko, Benetton sauOrsay.

"Actuala situatie de pe piata a necesitat numeroase renegocieride contracte de inchiriere pentru a mentine actualul grad deocupare (99% pentru proiectul Shopping City Sibiu - n.r.). Actualulnivel al reducerilor, din care majoritatea vor expira la sfarsitulacestui an, totalizeaza 1,8 mil. euro. Aceste concesii, acordate peo perioada limitata, au creat o incalcare minora a termeniloragreati in imprumutul acordat de KBC, care insa nu a avut nicioreactie ca urmare a acestui fapt", spun oficialii Argo,referindu-se la proiectul Shopping City Sibiu.

O situatie asemanatoare a avut loc si in cadrul proiectului dela Suceava, unde gradul de ocupare a proiectului este de 98%, iarimprumutul de dezvoltare a fost acordat de Alpha Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO