Companii

„Regele eolienelor“ şi-a găsit de lucru - service pentru turbine

„Regele eolienelor“ şi-a găsit de lucru - service...

Autor: Carol Dan

29.06.2015, 00:07 1960

Grupul Monsson, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, cel mai mare dezvoltator de proiecte eoliene local, a terminat anul trecut cu un business de 50 de milioane de euro, în creştere faţă de 2013, şi ar putea ajunge în doi ani la circa 60 de milioane de euro.

Unul dintre motoarele de dezvoltare este intrarea pe piaţa de service pentru turbinele eoliene prin deschiderea în Constanţa a unui centru de piese de schimb.

Antreprenorul Emanuel Muntmark şi grupul format de el se află în spatele dezvoltării unora dintre cele mai importante proiecte eoliene din România care ulterior au fost cumpărate de companii precum CEZ (Cehia) sau OMV Petrom.

De altfel, cel mai mare proiect eolian din România, realizat de cehii de la CEZ, o investiţie de 1,1 miliarde de euro în 240 de turbine amplasate pe raza comunelor dobrogene Fântânele şi Co­gealac, a fost conceput de grupul controlat de Muntmark.

„În 2014, cifra de afaceri a Monsson Group a fost în uşoară creştere faţă de 2013. Ne aşteptăm ca în următorii doi ani să avem un avans al cifrei de afaceri de peste 20%“, spune Sebastian Enache, directorul de dezvoltare al Monsson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO