Companii

Regele lemnului a cumparat 5.000 ha de teren agricol. Cum comentati?

25.03.2010, 23:08 75

Omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer, care a investitpeste 250 mil. euro in industria lemnului si in achizitii depaduri, va intra anul acesta si in productia agricola, dupa ce inultimii doi ani a cumparat 5.000 de hectare de teren agricol inBotosani.

"Avem 5.000 de hectare de terenuri agricole care vor ficoagulate in doua ferme. Pe langa grau, porumb, sfecla de zahar sisoia, vrem sa cultivam si plop si salcie. In special plop pentrubiomasa", a spus pentru ZF Lucian Petre, coordonatorul proiectuluide achizitii si management terenuri forestiere si agricole algrupului Schweighofer in Romania. El nu a precizat cat au costataceste terenuri. Pretul unui hectar de teren agricol este intre2.000 si 3.000 de euro, astfel ca o tranzactie cu 5.000 de hectarear fi de peste 10 mil. euro. Achizitiile de terenuri agricole aufost derulate prin firma Agraria Nord.

Omul de afaceri devine un important proprietar de trenuriagricole in Romania. Spre compa ratie, cei mai mari latifundiariromani lucreaza zeci de mii de hectare de teren agricol, darprefera sa le ia in arenda si sa investeasca banii in exploatareaculturilor. Marii latifundiari romani sunt Ioan Niculae de laInteragro, care detine 10.000 ha, Culita Tarata care detine TCE 3Brazi si 500 ha sau Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj, careare 4.000 ha in proprietate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO