Companii

Regele mallurilor face 40 mil. € din chirii. Dar are credite de peste 200 mil. euro

Regele mallurilor, 40 mil. € din chirii
02.02.2010, 23:11 48

Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, cel mai puternicantreprenor roman din industria centrelor comerciale, a incasatanul trecut 39,9 mil. euro din inchirierea celor patru centreIulius Mall pe care le detine in Timisoara, Cluj, Suceava si Iasi,in crestere cu 14%, pe fondul inaugurarii unei extinderi laTimisoara si a primului an de operare integrala a proiectului dinSuceava.

Cele mai mari venituri din inchiriere le-au inregistratproiectele din Timisoara (14 mil. euro) si Cluj (11,3 mil. euro),in timp ce mallurile din Moldova - Suceava si Iasi - cu suprafetemai mici, dar si cu dificultati mai mari in ceea ce privestevanzarile, au generat venituri de 8 mil. euro, respectiv 6,6 mil.euro, potrivit datelor companiei.

Cele patru malluri, care au necesitat o investitie de 260 mil.euro, au atras pe parcursul anului trecut 40 de milioane devizite.

Dascalu a dezvoltat reteaua Iulius Mall cu ajutorul unor creditebancare obtinute de la banci precum UniCredit sau Eurohypo, astfelca o buna parte din veniturile incasate merg catre plata ratelorbancare.

Dascalu, 40 de ani, a studiat Administrarea Afacerilor inTimisoara si a dezvoltat primul mall din afara Capitalei in urma cuzece ani. El a intrat in afaceri fiind sprijinit prin contacte cubancile elene de actualul Patriarh al Romaniei, Daniel, care era lavremea respectiva Mitropolit al Moldovei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO