Companii

Regele mezelurilor din Transilvania: Nu umblam la angajati

12.04.2009, 15:25 97

Dorin Mateiu, proprietarul Elit Cugir, cel mai mare producator de mezeluri din Transilvania, cu afaceri de peste 50 de milioane de euro, sustine ca ultima masura la care va apela in cazul in care vanzarile vor incepe din nou sa scada va fi disponibilizarea angajatilor.

"Preturile la materia prima au crescut in ultimele doua saptamani, insa preferam sa reducem noi din marje decat sa crestem preturile. Deocamdata nu umblam la costuri, deoarece nu prea mai avem la ce, si nu vrem sa reducem numarul angajatilor", a declarat Mateiu. Compania are peste 1.200 de angajati. Elit Cugir, unul dintre primii zece producatori de mezeluri din industria locala, a avut atat in 2007, cat si in 2006 marje de profit care au depasit 13%, in conditiile in care marjele principalilor sai competitori variaza intre 3 si 8%. Producatorul nu a anuntat inca rezultatele inregistrate in anul 2008. "Elit a avut in primele trei luni ale acestui an o crestere de 7% a vanzarilor in volum si de 17% a cifrei de afaceri fata de primul trimestru al anului precedent. Profitul a fost insa nesemnficativ deoarece am avut o marja de 2%. Sper ca in urmatoarele luni sa inregistram tot o tendinta crescatoare", a adaugat Mateiu.
Producatorul din Alba nu este insa singurul producator al carui profit a fost afectat in primele luni ale acestui an, CrisTim inregistrand in aceasta perioada o pierdere de un milion de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO