Companii

Regii asfaltului, Besciu, Umbrărescu şi Căşuneanu, s-au întors la luptă, pe A3

Regii asfaltului, Besciu, Umbrărescu şi Căşuneanu, s-au întors la luptă, pe A3

Autor: Marian SULTĂNOIU

21.06.2011, 09:46 455

Autostrada Bucureşti-Ploieşti pare o cale de acces spre "zonainterzisă". Fragmente de şosea încep brusc, în câmp, sfârşindnerăbdător în buza unui pod neterminat, straniu, absurd ca o uşăfără balcon deschisă într-un zid de bloc. Vântul întinde pestemirişti praf gros din piatra şlefuită a terasamentului.

Departe, persistă un huruit nedefinit. Aproape, trei oameni - unbărbat şi două femei -, bat glodurile pământului printre porumbi,acoperiţi de faldurile albe. "Atâta pământ ne-a mai rămas. Restull-au luat la autostrdă. Cu 2 euro metrul. Şi el se vinde cu40..."

Luni, 30 mai, este ziua în care regii asfaltului - Besciu,Căşuneanu, Umbrărescu - au convenit să reia lucrul la tronsonulMoara Vlăsiei-Ploieşti, parte a autostrăzii Bucureşti-Braşov, dupăun scandal în toată regula cu ministrul Transporturilor, AncaBoagiu, şi o ameninţare cu rezilierea contractului, venită dinpartea acesteia.

De ce scandal?! "Pentru că au părăsit şantierul în urmă cu 17luni şi că au solicitat creşteri ale valorii contractului careurcau la 47%. Două motive care ne-au făcut să notificăm consorţiul,punându-i în vedere că vom rezilia contractul" spune ferm Boagiu.Deşi trataţi cu refuz la bani, ca să nu se strice cu guvernul,regii consimt să renunţe la majorarea de 47 la sută, cerutăimperativ pe timpul lui Berceanu şi, nici mai mult nici mai puţin,semnează pe 25 mai un act adiţional prin care anunţă că se întorcla lucru luni, că nu mai vor bani în plus - nici acum, şi niciodată-, ba chiar că vor respecta termenul de predare - 15 decembrie 2011-, aşa cum este el prevăzut în contract, prin adiţionaleleulterioare.

Pe scurt, că vor recupera în şase luni de muncă ceea ce aupierdut în aproape doi ani de pauză. Citi]i mai multdespreRegii asfaltului, Besciu, Umbrărescu şi Căşuneanu, s-au întors laluptă, pe A3 pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO