Companii

Regina Maria, pe ultima sută de metri cu deschiderea unui spital de pediatrie în Băneasa

Regina Maria, pe ultima sută de metri cu deschiderea unui spital de pediatrie în Băneasa

Autor: Ioana David

09.08.2012, 00:05 1956

Regina Maria, unul dintre principalii ope­ratori de pe piaţa serviciilor medicale pri­vate, va deschide în septembrie un spital de pe­dia­trie şi obstetrică - ginecologie în zona Bă­nea­sa, care se întinde pe cinci etaje şi care va în­glo­ba materni­ta­tea deja existentă în această zonă.

"Serviciile de obstetrică-ginecologie din ma­­­ter­nitatea Regina Maria, alături de întreg per­­­so­nalul medical, vor fi relocate în Spitalul Bă­­­­neasa (o clădire nouă - n.red.). Spitalul Bă­nea­­­sa va îngloba servicii de obstetrică-gine­co­­lo­­gie şi pediatrie", au spus reprezentanţii com­paniei.

Potrivit unor informaţii oferite anul trecut de reprezentanţii companiei, spitalul urma să aibă 100 de paturi, iar investiţia avansată era estimată la aproximativ 10 mil. euro. Proiectul urma să fie gata în ultimul trimestru din 2011.

"Proiectul Spitalul Băneasa era planificat pentru începutul verii, însă au avut loc nişte întârzieri legate de partea de utilităţi pentru spital", au mai spus reprezentaţii companiei.

Regina Maria operează 18 policlinici pro­prii în Bucureşti şi în ţară, şase spitale, trei cam­pusuri medicale, o divizie de laboratoare, o bancă de celule stem şi are parteneriate cu mai multe clinici din ţară, conform infor­maţiilor furnizate. Operatorul este controlat de fondul de in­ves­­tiţii Advent Internaţional, care are 80% din acţiuni, restul fiind în mâinile fon­­­datorului, medicul cardio­log Wargha Enayati.

Deschiderea de către Regina Maria a aces­tui spital reprezintă al treilea proiect major de investiţii din acest an pe piaţa serviciilor me­di­cale private, după ce grupul suedez Medi­cover a deschis un spital în care a investit circa 20 mil. euro, iar la Braşov un grup de inves­ti­tori a fi­na­lizat Centrul de Diagnostic şi Tra­ta­ment On­co­lo­gic din Braşov în care lucrează 100 de oameni şi care a presuspus fonduri de 24 mil. euro.

Prin deschiderea spitalului din Băneasa, Re­gina Maria se va poziţiona la circa doi kilo­me­­tri de spitalul de pediatrie al reţelei MedLife - principalul lor competitor pe piaţa serviciilor medicale private. Şi în continuare sunt aşteptate deschideri de noi spitale, într-o piaţă ce va continua să cres­­că şi care ar putea să treacă de 800 mil. euro în 2014.

Pentru Regina Maria, 2011 a fost un an de extindere puternică, printre proiecte numărân­du-se deschiderea unei clinici în mallul Sun Pla­za din Capitală şi alte unităţi în zonele Floreasca şi Lujerului.

Recent, Tamas Nagy, managing director al Advent Central and Eastern Europe, spunea că fondul este dispus să vândă orice pachet pe care îl deţine în România. Pe piaţa locală Advent are în portofoliu companii din dome­niul medical (Regina Maria şi Labormed) şi cel al mate­ria­lelor de construcţii (Kai Ceramics, Deutek, Ce­ra­mica Iaşi). Advent a cumpărat Re­gina Maria în februarie 2010, la acea vreme com­pania se numea Centrul Medical Unirea.

Regina Maria a avut o cifră de afaceri de peste 27 mil. euro anul trecut (cât reprezintă ci­fre­le de afaceri înregistrate de Centrul Medical Unirea SRL şi Euroclinic Hospitals SA, po­tri­vit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe).

Cei mai mari operatori de servicii medicale private sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador, Gral şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO