Companii

Rehau: Dacă am produce mai mult în România, am avea o creştere economică mai sănătoasă

Bela Varga, directorul general al Rehau Polymer. Foto: Octav Ganea

Bela Varga, directorul general al Rehau Polymer. Foto: Octav Ganea

Autor: Andreea Neferu

15.10.2014, 00:07 560

Bela Varga, directorul general al Rehau Polymer, subsidiara locală a grupului german Rehau, spune că oportunităţile pieţei româneşti sunt fondurile europene, care pot dinamiza economia, precum şi exporturile, care pot conduce la o creştere a capacităţii de producţie pe plan local.

„Dacă am produce mai mult în România, am avea o creştere mai sănătoasă a economiei, mai multe locuri de muncă, ar exista ino­vaţii“, explică Varga.

Multe din fabricile din România au fost închise după ‘89, un exemplu fiind Capitala, unde în locul fostelor uzine cu zeci de mii de angajaţi au fost ridicate malluri, birouri şi locuinţe, astfel că în Bucureşti nu mai funcţionează nicio fabrică pe poarta căreia să intre zilnic cel puţin 1.000 de oameni.

Compania Rehau, care activează pe piaţa locală din 1996 şi are în prezent 100 de angajaţi, a închis în 2010 fabrica de ţevi din plastic pe care o deţinea la Cisnădie după ce a investit începând din 2003 circa 10 milioane de euro în dezvoltarea unităţii. Compania estimează pentru anul acesta afaceri de 41,5 mil. euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ce spune  Bela Varga despre infrastructura de transport şi proiectele derulate în acest an

- detalii despre afacerile companiei; segmentele care au generat creştere ; rezultatele estimate pentru 2015

- planurile Rehau de transformare a României în centru regional; alte companii care au aplicat această stragegie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO