Companii

Reindustrializarea României. 2022, momentul adevărului, ce facem cu industria? Companiile din industrie au nevoie de predictabilitate şi de un cadru legislativ clar pentru a face investiţii

Liviu Stoleru, CEO al ROCA Industry.

Liviu Stoleru, CEO al ROCA Industry.

Autor: Alexandra Matei, Mirabela Tiron

01.06.2022, 00:07 1304

Companiile au nevoie de predictabilitate pentru a implementa strategiile de dezvoltare, dar şi de resursă umană cu competenţe pentru fiecare sector din industrie, iar statul trebuie să asigure contextul, adică legislaţia potrivită, este concluzia speakerilor care au participat la evenimentul Reindustrializarea României. „2022, mo­mentul adevărului, ce facem cu industria?“, realizat de ZF în parteneriat cu ROCA Industry, Liberty, Enel X şi REI.

„Factorii care te opresc în a decide să faci o investiţie nouă sunt timpii de aşteptare şi birocraţia. Capacitatea de a face reindustrializare în mod real aparţine jucătorilor privaţi. Doar aceştia îşi pot asuma acest rol. Statul trebuie să asigure contextul, adică legislaţia potrivită (...) Părerea mea este că reindustrializarea se poate face doar având o gândire de viitor. Trebuie să ne uităm cum vor arăta următorii 20 de ani în contextul economic european şi românesc“, a declarat în cadrul evenimentului Liviu Stoleru, CEO al ROCA Industry. Reindustrializarea va aduce competitivitate pe producţie, produse mult mai bine definite şi mai calitative, care se pot lupta cu produsele oricărui producător european.

Ajay Aggarwal, preşedinte LIBERTY Steel Group Europa şi Chairman of the Board LIBERTY Galaţi, a spus că  pentru a atrage noi investiţii este nevoie de mai dezvoltarea infrastructurii. „Dunărea este un dar de la Dumnezeu, dar infrastructura este foarte importantă pentru a face conexiunile. (…) Pe măsură ce această industrie se dezvoltă, va trebui să educăm oamenii. Noi angajăm în fiecare an câteva sute de oameni, dar nu este suficient şi cred că trebuie să schimbăm impresia despre industrie în general”.

Laurenţiu Brumaru, Head of sales and Marketing, Enel X Romania, a declarat că o corelare a industriilor va fi viitorul. „Cred că nu ar trebui să ne uităm la nişte industrii punctual, ci să vedem cum putem corela pentru a crea un grup de industrii. Mi-aş dori să încercăm să ieşim din zona lanţului trofic în care noi suntem undeva la bază – producem materie primă, care este folosită în alte industrii şi astfel, pierdem plus valoare”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO