Companii

Remus Borza: Un fond de investiţii intră minoritar la Polisano pentru 30 mil. euro

Remus Borza, preşe­dintele grupului Polisano

Remus Borza, preşe­dintele grupului Polisano

Autor: Ioana David

07.05.2015, 00:07 1872
Grupul Polisano, controlat de familia Vonica din Si­biu, urmează să atragă în acţionariat un fond de inves­tiţii, care ar plăti 30 mil. euro pentru un pachet de 25% din acţiuni, spune Remus Borza, preşe­dintele grupului, care nu a dorit să precizeze numele fondului.

„Am agreat la Londra condiţiile pentru ca un fond de investiţii, unul dintre cele mai mari din lume, să vină cu un aport de 30 milioane de euro pentru un pachet de 25%“, a precizat Borza. Acordul va fi semnat zilele ur­mă­toare, potrivit preşe­dintelui Polisano.

Înţelegerea evaluează Polisano la 120 mil. euro, iar un due diligence urmează să se realizeze în perioada ur­mă­toare. Fondurile asigură stingerea datoriilor intragroup.

Fondul urmează să preia ac­ţiuni într-o nouă companie, Polisa­no SA, care deţine pachetul integral de acţiuni în cadrul a patru firme: Polisano SRL (distribuţie medicamente), Clinica Polisano SRL (clinici şi spi­tale), Polisano Phar­maceuticals (producţie) şi Sib­phar­ma­­med (farmaciile Polisano). Acestea au avut în 2013 o cifră de afaceri cumulată de aproape 1,7 mld. lei (384 mil. euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO