Companii

Remus Hîrceagă, ERA: Fiecare business trebuie să aibă o strategie energetică. Trebuie să poţi răspunde la întrebarea cum lucrează firma mea la un preţ de 1.500 lei/MWh?

Remus Hîrceagă, partener, Expense Reduction Analysts (ERA): Producţia de energie verde trebuie să devină o direcţie strategică pentru fiecare consumator, ajută enorm.

Remus Hîrceagă, partener, Expense Reduction Analysts (ERA): Producţia de energie verde trebuie să devină o direcţie strategică pentru fiecare consumator, ajută enorm.

Autor: Roxana Petrescu

10.05.2022, 16:40 257

♦ Energia nu va scădea sub media de 1.000 lei/MWh în următorii cinci ani şi deşi până la anul consumatorii noncasnici au preţul plafonat, în timpul rămas companiile ar trebui să-şi facă propriile strategii energetice.

„Ce le spun clienţilor este să nu se bazeze pe statul român sau pe PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), ci să-şi pregătească strategii clare pe termen scurt, mediu şi lung. Trebuie să poată răspunde la întrebarea eu cum lucrez la un preţ al energiei de 1.500 lei/MWh? Producţia de energie verde trebuie să devină o direcţie strategică pentru fiecare consumator, ajută enorm. Pe termen lung, cred că în această direcţie va fi viitorul pieţei de energie, în care tot mai mulţi consumatori vor deveni producători, astfel încât rolul furn­izorilor va fi tot mai puţin important“, spune Remus Hîrceagă, partener în cadrul Expense Reduction Analysts (ERA), companie internaţională axată pe îmbunătăţirea eficienţei opera­ţionale la nivel corporate.

Printre funcţiile ocupate anterior de Remus Hîrceagă se numără cea de CEO al Ţiriac Energy, braţul de energie al grupului fondat de omul de afaceri Ion Ţiriac, sau cea de membru al conducerii OMV România.

„În acest moment, ERA este prezentă în peste 44 de ţări având peste 1.000 de consultanţi activi la nivel mondial. În România ERA este prezentă din anul 2011, suntem şapte parteneri care acoperă 14 categorii de costuri, dar cu suportul colegilor de afară putem acoperi până la 44 de categorii de costuri.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO