Companii

Renania Trade Targu-Mures, 24 mil. euro din protectia muncii

30.09.2008, 14:04 565

Producatorul de articole pentru protectia muncii Renania Trade din Targu-Mures, detinut de doi investitori locali, estimeaza o cifra de afaceri de 23,6 mil. euro in acest an, in crestere cu 12,5% fata de anul trecut.

"Pentru acest an estimam o cifra de afaceri de peste 23 de milioane de euro, evolutia fata de anul trecut fiind datorata in mare masura deschiderii celor doua noi showroom-uri din Targu-Mures si Timisoara", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Matei, directorul de vanzari al companiei. El a adaugat ca cele doua showroom-uri inaugurate in acest an au necesitat un buget de investitii de 500.000 de euro.
"Vom deschide un showroom de 260 de metri patrati si un depozit de 800 de metri patrati la Oradea in octombrie", a declarat Matei. Reprezentantii companiei sustin ca investitiile derulate in perioada 2007 - 2008 se ridica la 3,6 milioane de euro. "Principalele directii de investitii sunt capacitatile de productie si depozitare, respectiv deschiderea a doua centre logistice in Bucuresti si Timisoara", a explicat Matei.
Compania a inregistrat anul trecut afaceri de 72,1 mil. lei (21,6 mil. euro) si un profit net de 15,8 mil. lei (4,7 mil. euro), potrivit datelor Ministerului de Finante.
In prezent, productia de echipamente de protectie a muncii este distribuita in proportie de 40% catre export. "In momentul de fata producem centuri de protectie si targi medicale pe care le distribuim in proportie de 40% catre export, in Germania", a spus reprezentantul Renania Trade. Oficialii companiei din Targu-Mures au anuntat ca produsele cel mai bine vandute sunt incaltamintea si imbracamintea de protectie. Pe langa activitatea de productie, Renania Trade desfasoara si activitati de distributie a articolelor de protectia muncii fabricate de firme precum Tonino Lamborghini, Diadora Utility, Bicap Peltor, 3M, Drager sau Uvex. Renania Trade opereaza pe piata echipamentelor pentru protectia muncii incepand din anul 1995 si este detinuta de fratii Orlando si Roland Szasz.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO