Companii

Renault face o fabrica in Maroc pentru doua noi modele Dacia

15.12.2009, 23:50 64

Gama Dacia, alcatuita in prezent din trei modele, Sandero, Logansi viitorul SUV Duster, va fi completata pana in 2012 de alte doua,care vor fi asamblate atat la uzina de la Mioveni, cat si laviitoarea uzina din Tanger, Maroc.
"In uzina din Maroc de la Tanger, care va fi gata in 2012, vor fiproduse doua noi modele, urmand a fi o extindere a gamei Dacia", aspus Jacques Chauvet, directorul general al regiunii Euromed(Romania, Turcia, Bulgaria, Moldova si Africa de Nord), care maidetine functia non-executiva de presedinte al AutomobileDacia.
Cea de-a doua uzina a Renault din Maroc va avea o capacitate de400.000 de masini anual si va fi construita in urma unei investitiide aproximativ 1 miliard de euro.
In Maroc Renault mai detine o uzina la Casablanca. ExporturileDacia au crescut in acest an cu peste 40%, sustinute de programele"Rabla" din Germania si Franta, care au devenit cele mai mari pietepentru constructorul autohton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO