Companii

Renault îl aduce pe Miles Nürnberger, fost şef de design la Aston Martin, pe poziţia de director de design al mărcilor Dacia şi Lada. El va fi subordonat lui Laurens van den Acker, designerul-şef al Grupului

Renault îl aduce pe Miles Nürnberger, fost şef de...

Autor: Cristina Bellu

25.06.2021, 11:00 2747

Grupul Renault anunţă că Miles Nürnberger va ocupa funcţia de director de design al mărcilor Dacia şi Lada începând cu data de 1 septembrie. El va face parte din Comitetul de Direcţie al acestui Business Unit, aflat sub conducerea lui Denis Le Vot, director general al mărcilor Dacia şi Lada, şi va fi subordonat lui Laurens van den Acker, director de design şi membru în Comitetul de Direcţie al Renault Group.

„Îl  primim cu entuziasm pe Miles, pentru că design-ul este un element central al strategiei noastre pentru mărcile Dacia şi Lada. Cu Noul Sandero, am demonstrat că un vehicul poate fi esenţial dar în egală măsură atrăgător. Cu ajutorul lui Miles vom depăşi noi etape în evoluţia celor două mărci. Printre proiectele mari vor urma NBI(New Brand Identity – Noua Identitate de Marcă), BISGTER şi NIVA”, spune Denis Le-Vot.

Miles Nürnberger a lucrat, din 2008, în echipa de design a constructorului Aston Martin Lagonda având pentru început funcţia de Design Manager, responsabil de design-ul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ. În 2018 el a devenit Director de Design al mărcii. Printre realizările sale se numără DBX – primul SUV din gama Aston Martin şi proiectul Valkyrie, precum şi renaşterea mărcii Lagonda, ca subsidiară 100% electrică, ilustrată de Conceptul Vision în versiunile sedan şi SUV.

„Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Miles Nürnberger într-un moment atât de important pentru marca Dacia. Miles este un designer de renume care i-a inspirat pe mulţi cu munca sa la Aston Martin. Experienţa sa şi pasiunea de a construi mărci puternice prin design vor fi un mare atu pentru Dacia şi ne vor ajuta să proiectăm Dacia în viitor”, a comentat Laurens van den Acker.

Înainte de a se alătura companiei Aston Martin Lagonda, Miles Nürnberger a lucrat în cadrul echipei de Design exterior al mărcii Citroën. Primii săi paşi în lumea design-ului auto i-a făcut însă în cadrul mărcii Lincoln, una din diviziile Ford Motor Company.

Născut în 1976, într-o familie pasionată de artă, de design şi de maşini, Miles Nürnberger a obţinut diploma în Design auto a Universităţii din Coventry în 1998. În 2009 a fost laureat al Premiului de Design „Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este” pentru conceptul One-77.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO