Companii

Renault, la un pas să renunţe la fabrica de motoare şi transmisii Dacia din Mioveni. Miza o reprezintă obţinerea de fonduri pentru investiţiile în dezvoltarea maşinilor electrice. O astfel de decizie ar avea un impact economic uriaş asupra României

Automobile Dacia este cea mai mare companie din România şi cel mai mare exportator.

Automobile Dacia este cea mai mare companie din România şi cel mai mare exportator.

Autor: Bogdan Alecu

26.05.2022, 00:07 7041

♦ O astfel de decizie ar avea un impact economic uriaş asupra României având în vedere că Dacia este cel mai mare exportator, iar datorită uzinei de la Mioveni s-au pus bazele industriei auto moderne pe plan local unde lucrează peste 240.000 de angajaţi ♦ Grupul francez a primit mai mute oferte pentru divizia de motoare cu ardere internă, din care face parte Automobile Dacia. Francezii îşi fac propria companie de maşini electrice în Franţa.

Automotive News Europe, cea mai cunoscută pu­blicaţie de business din industria auto europeană, scrie că Renault a primit mai multe oferte de parteneriat pentru divizia responsabilă de motoare diesel şi benzină pe care o va înfiinţa alături de cea dedicată maşinilor electrice şi diviziei software, potrivit unor surse apropiate companiei.

Renault are în plan înfiinţarea a două divizii – una pentru maşini electrice în Franţa şi una dedicată motoarelor termice pentru diviziile din afara Franţei.

Sursele citate de Automotive News Europe spun că deja grupul francez a primit cereri de parteneriat pentru divizia de motoare termice – care va include producţia de transmisii, motoare dar fără şasiuri - Uzina Mecanică de la Mioveni şi Renault Technologie Roumanie. Miza o reprezintă obţinerea de fonduri pentru investiţiile în dezvoltarea maşinilor electrice segment pe care Tesla a devenit un jucător principal inclusiv în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO