Companii

Renovarea terasei şi restaurantului ar putea mări veniturile Hilton cu un milion de euro

Renovarea terasei şi restaurantului ar putea mări veniturile Hilton cu un milion de euro

Renovarea terasei şi restaurantului ar putea mări veniturile Hilton cu un milion de euro

Autor: Mirabela Tiron

20.09.2010, 23:56 65

Canadianca Linda Griffin, 45 de ani, care a preluat luna aceastaconducerea hotelului de cinci stele Athénée Palace Hilton dinCapitală, se aşteaptă ca veniturile realizate de terasă, bar şicele două restaurante din cadrul hotelului să crească anul viitorcu 10%, fapt ce ar putea aduce un plus de aproximativ 1 milion deeuro hotelului deţinut de omul de afaceri George Copos.
"În principiu, nu vom modifica strategia de dezvoltare a hotelului.Vom menţine preţurile la nivelul actual şi vom încerca să creştemveniturile din food & beverage cu 10% anul viitor, în urmarenovării terasei şi a deschiderii restaurantului Cafe Athénée. Deasemenea, vizăm creşterea gradului de ocupare", a declarat LindaGriffin, cu o experienţă de 21 de ani în cadrul companiei HiltonWorldwide.

Ea a precizat că serviciile de cazare generează 60% din cifra deafaceri a hotelului, în timp ce restaurantele şi terasa aduc 40%din venituri. În condiţiile în care Hilton a în­re­gistrat anultrecut venituri de circa 18 milioane de euro, în scădere cu 25%faţă de 2008, veni­turile suplimentare din activitatearestauran­telor ar putea ajunge la 0,8 - 1 milion de euro. "Măaştept ca veniturile hotelului din cazare şi food & beverage săcrească anul viitor, deşi concurenţa în piaţă este puternică înurma deschiderii de noi unităţi în urmă cu doi ani", a mai spusGriffin, care l-a înlocuit la condu­cerea hotelului pe Friedrich W.Niemann.
Înainte de a veni în România, Linda Griffin a ocupat poziţia deCluster General Manager în Turcia pentru Adana & Mersin HiltonHotels. Primul job al noului director general al Hilton Bucureşti afost ocupat însă în cadrul Hilton Toronto. În urmă cu 15 ani,Griffin a acceptat primul post la nivel internaţional în Aruba, iarmai apoi până în 1999 a lucrat în Puerto Rico, Turcia, Japonia,Australia, Caraibe şi Egipt.

Piaţa hotelieră din Capitală a scăzut anul trecut cu circa 30%,unităţile operând cu grade de ocupare de sub 50%, pe fondulreducerii bugetelor de călătorie.
Hilton a deschis ieri restaurantul Cafe Athénée, situat la parterulunităţii, în spaţiul în care s-a aflat restaurantul Le Bistrot, înurma unui plan de investiţii de 2 milioane de euro. Cu această sumăa fost modernizată şi recepţia, precum şi alte spaţii de laparterul hotelului.
"Deschiderea restaurantului Cafe Athé­née completează lucrările derenovare de la parterul hotelului programate pentru anul 2010. Anulviitor va fi modernizat şi restaurantul principal al hotelului,Roberto's", a adăugat noul director general al Hilton.
Schimbarea de conducere a hotelului din centrul Capitalei a avutloc într-un an de criză, în care piaţa hotelieră nu anunţă un avansfaţă de 2009. "Deşi Bucureştiul nu este o destinaţie care atragemulţi turişti, putem să dezvoltăm afacerea prin traficul debusiness, promovând mai mult serviciile de cazare", a precizat ea.Aproape 80% din veniturile obţinute de hotelurile din Capitalăprovin din serviciile oferite persoanelor care se cazează îninteres de business.
Preluarea conducerii Hilton de către Linda Griffin a coincis curenovarea hotelului, noul proiect implicând şi atragerea branduluide lux Gucci în locul braseriei de la parterul hotelului, pe unspaţiu de circa 250 de metri pătraţi.

Noua strategie de atragere a mărcilor internaţionale de lux vaaduce la bugetul Hilton venituri suplimentare, în condiţiile încare chiriile într-un hotel de cinci stele pot depăşi 100 de europe metrul pătrat. Hoteluri ca JW Marriott au dezvoltat chiar şi ogalerie comercială în care se găsesc branduri ca Louis Vuitton sauRolex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO