Companii

REPORTAJ ZF. Cum să locuieşti mai bine. Rotar Park Residence: 2.700 de locatari, un parc modest şi nicio grădiniţă sau şcoală. Locatari: „Avem un singur parc, destul de mic, poluarea e peste tot, am praf negru pe balcon. Ar fi nevoie şi de un afterschool“

REPORTAJ ZF. Cum să locuieşti mai bine. Rotar Park...

Autor: Alexandra Matei

10.05.2022, 00:07 2117

♦ Cei mai mulţi dintre locatari sunt părinţi cu copii de vârste mici, tiparul familiilor tinere care cumpără locuinţe în ansambluri rezidenţiale noi ♦ Constantin Pruteanu, manager de proiect al complexului Rotar Park Residence, spune însă că deschiderea unor şcoli sau grădiniţe în complex nu este rentabilă.

Claxoane nervoase, moto­ciclete care încearcă să se strecoare printre maşinile ce stau bară la bară, sirene de ambulanţe – toate se îngrămădeau într-o zi de vineri la ora 17 pe bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti, nu departe de Rotar Park Residence, unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale din Capitală. Acolo unde traficul rutier eşuează, câştigă metroul şi cei care merg cu el, mai ales că staţia de metrou Păcii se află la doi paşi de complexul de 1.300 de locuinţe.

Asfalt şi betoane – din asta e compus majoritar ansamblul rezidenţial din sectorul 6, ca de altfel cele mai multe de felul acesta, „presărate“ timid cu câţiva metri pătraţi de gazon şi câţiva brazi decorativi în faţa balcoanelor de la parter şi demisol. Zgomotul maşinilor de pe bulevard nu dispare, ci se estompează pe măsură ce înaintezi pe trotuar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO