Companii

Cine sunt reprezentanţii statului în Consiliul de Administraţie al Blue Air? Finanţele şi Transporturile tac. Nimeni nu explică ce responsabilitate au doi trimişi ai statului, plătiţi să analizeze ce se întâmplă cu operatorul aerian

Cine sunt reprezentanţii statului în Consiliul de...

Autor: Miruna Diaconu

13.09.2022, 13:00 1375

♦ Rolul reprezentanţilor guvernului în boardul companiei era de a superviza activitatea Blue Air şi să se asigure că împrumutul primit de companie poate fi returnat în termenii agreaţi de ambele părţi.

Felix Corneliu Ardelean şi Iulian Ardeleanu sunt cei doi reprezentanţi ai guvernului în Consiliul de Administraţie al Blue Air. Guvernul, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Transporturilor, a desemnat doi reprezentanţi în boardul companiei aeriene după acordarea ajutorului de stat. Ar fi putut fi prevenită situaţia în care Blue Air a rămas fără bani, decizie care a afectat sute de mii de oameni?

ZF a solicitat numele celor doi re­pre­zen­tanţi de la Ministerul Transporturilor şi Minis­terul de Finanţe, însă reprezentanţii celor două instituţii nu au revenit cu un răspuns.

Conform datelor platformei de analiză Confidas, din Consiliul de Administraţie al companiei fac parte Felix Corneliu Ardelean, director general al Direcţiei Generale Organismul Intermediar pentru Transport, din cadrul Ministerului Transporturilor, şi Iulian Ardeleanu, director general al Direcţiei Generale de Legislaţie fiscală şi reglementări vamale şi contabile, din cadrul Ministerului de Finanţe. Cei doi oameni ai statului primesc 80.000 lei pe an pentru a se asigura că Blue Air va fi capabilă să îşi plătească datoria, dar compania a ajuns în incapacitate de plată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO