Retail&Agrobusiness

15 minute cu un antreprenor. Cum facem ca economia să funcţioneze în continuare? Cătălin Mahu, La Mama: Ne bugetaserăm două deschideri şi o creştere de peste 20%, dar e posibil să închidem un restaurant şi vom scădea ca business

Cătălin Mahu

Cătălin Mahu

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.07.2020, 00:07 91

♦ Emisiunea 15 minute cu un antreprenor, un proiect realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu First Bank, a avut ieri prima ediţie în format video ♦ Ea va fi difuzată de luni până vineri de la 16:00 la 16:30.

Lanţul de restaurante La Mama, con­trolat de antre­pre­norul Cătălin Mahu, ia în conside­rare închiderea unuia dintre cele şase localuri pe care le de­ţine în Bucureşti, pe fon­dul pan­demiei de Covid-19.

„Este posibil să închi­dem un res­tau­rant deoarece zona respectivă a pier­dut toţi clienţii şi nu văd o revigo­ra­re pe termen mediu şi lung. Înainte de pan­demie planurile pentru anul în curs vizau des­chiderea a încă două noi lo­caţii“, a spus Cătălin Mahu, proprie­ta­rul La Mama, în cadrul emisiunii 15 mi­nute cu un antreprenor. Cum facem ca economia să funcţioneze în conti­nua­re?, realizată de ZF în parteneriat cu First Bank.

El a adăugat că pe fondul pandemiei numărul de clienţi a scăzut, însă bonul mediu şi-a menţinut valoarea în jurul sumei de 90 de lei. În medie, cele şase restaurante La Mama înregistrează peste 200.000 de clienţi pe an.

Reţeaua de restaurante a înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri de circa 27% faţă de anul 2018, depăşind astfel suma de 5 milioane de euro, potrivit calculelor ZF, iar pentru anul în curs Cătălin Mahu estima, înainte de pandemie, o creştere de două cifre, ba chiar de peste 20%.

„Acum sperăm să mişcorăm decalajul dintre cifra de afaceri înregistrată în 2019 şi cea pe care o vom avea la finalul acestui an. Dacă atingem 70% din valoarea cifrei de afaceri înregistrată anul trecut, suntem fericiţi.“ 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO