Retail&Agrobusiness

16.400 de angajaţi răsuflă uşuraţi: Kaufland, cel mai mare angajator din economie, spune că va prelua contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, conform noilor modificări fiscale, rezultând o creştere a salariului net de 1,5%

16.400 de angajaţi răsuflă uşuraţi: Kaufland, cel...

Autor: Adelina Mihai

09.11.2017, 18:37 35774

Retailerul alimentar Kaufland, cel mai mare angajator din economie, care are 16.400 de salariaţi, a anunţat că va acoperi cheltuieile suplimentare generate de modificările fiscale anunţate de Guvern.

“Ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Kaufland România preia contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului. Astfel, fiecare angajat Kaufland România va avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%“, a anunţat compania.

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri proiectul de modificare a codului fiscal prin care contribuţiile sociale obligatorii trec din sarcina companiei în sarcina angajatului şi de reduc de la un cuantum de 39% la 37%, iar impozitul pe venit, reţinut angajatului, scade de la 16% la 10%.

“Compania înţelege astfel să liniştească îngrijorările salariaţilor şi familiilor acestora şi îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranţa lor salarială“, a spus Laura Iancu, Director Resurse Umane în cadrul Kaufland România. 

Topul celor mai mari cinci angajatori din economie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO