Retail&Agrobusiness

A doua lovitură pentru producţia de haine şi pantofi. Elveţienii de la Rieker, al treilea mare producător de pantofi din România, închid cele două fabrici din Lugoj

A doua lovitură pentru producţia de haine şi pantofi....

Autor: Cristina Roşca

13.02.2019, 00:07 14167

Grupul Rieker din Elveţia, ce opera în România prin două companii, renunţă la producţia de pantofi de pe plan local, urmând a închide în această primăvară fabricile din Lugoj, judeţul Timiş, potrivit reprezentanţilor Inspecto­ratului Teritorial de Muncă citaţi de agenţia de presă Mediafax.

Elveţienii aveau în România firmele Rieker România şi Rilug, ambele înregistrate în Lugoj, judeţul Timiş, cu afaceri cumulate de 300 de milioane de lei şi peste 700 de salariaţi. Aceasta este a doua lovitură pe care o primeşte industria textilă şi de încălţăminte după ce în 2017 şi Alison Hayes, la acea dată cel mai mare producător local de haine, a închis fabrica din Urziceni. Contactaţi de ZF, oficialii Rieker nu au dorit să comenteze informaţia.

„În prezent, Rieker are aproximativ 20.000 de angajaţi, în special în Maroc, România, Slovacia, Tunisia şi Vietnam, unde se află propriile facilităţi de producţie ale companiei“, se arată pe site-ul companiei.

Grupul elveţian, prezent local din 1998, a fost constant unul dintre cei mai mari jucători din producţia de pantofi din România. Totuşi, datele despre activitatea din Lugoj a Rieker au fost puţine, oficialii companiei fiind printre cei mai discreţi din piaţă.

Datele financiare publice au fost singurele care indicau activitatea acestui jucător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO