Retail&Agrobusiness

A început cu un microabator cu 5 angajaţi la Paşcani şi a ajuns la afaceri de 100 mil. lei anual. „Livrăm şi la export unde avem mai multă stabilitate şi predictibilitate”

Vasile Pleşca, director general şi proprietar Ava Star

Vasile Pleşca, director general şi proprietar Ava Star

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.09.2017, 00:05 2621

Vasile Pleşca, 48 de ani, a lucrat aproape patru ani în cadrul societăţii Industrializarea Cărnii Iaşi –Platforma Paşcani (astăzi Kosarom) şi s-a decis la începutul anilor’90 să îşi facă propria afacere în sectorul cărnii, business care a ajuns la afaceri de 100 de milioane de lei (22 mil. euro) anul trecut şi peste 200 de angajaţi. A început construcţia unui abator în Suceava în 1992, iar în 1994 a început activitatea în cadrul firmei Ava Star.

„Am început cu un punct de sacrificare, iar în 1997 am deschis şi o mică fabrică de carne. Odată cu vestea intrării României în Uniunea Europeană a trebuit să facem investiţii pentru a îndeplini cerinţele comunităţii. În 2006 am făcut investiţii şi am ajuns la o capacitate de 5.000 de tone de carne anual, iar în 2011 ne-a ars tot. Am luat-o de la capăt, am investit din nou şi am mărit capacităţile până la 20.000 de tone anual”, povesteşte Vasile Pleşca, care conduce o companie care se ocupă în prezent de sacrificare, de tranşarea cărnii de porc şi de vită şi de distribuţie către magazine. El spune că a investit circa 7 milioane de euro în afacere, dintre care 800.000 de euro bani din fonduri europene, iar restul banilor au provenit din credite bancare. Iniţial, afacerea Ava Star a fost începută de Vasile Pleşca alături de sora sa, însă aceasta s-a decis ulterior să iasă din afacere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO