Retail&Agrobusiness

Abatorul Periş, unul dintre cei mai mari jucători locali din industria cărnii, l-a recrutat în funcţia de director general pe Bogdan Magheru, executiv cu peste 20 de ani de experienţă în industria alimentară

Abatorul Periş, unul dintre cei mai mari jucători...

Autor: Cristina Bellu

29.05.2024, 10:55 269

Abatorul Periş, cel mai mare procesator al porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării, business deţinut de Jabbar Kanani, fondatorul Agricover, anunţă numirea lui Bogdan Magheru în funcţia de director general începând cu 1 iunie.

Grupul Periş adună în portofoliu trei companii specializate în producţia de produse de carne - Abatorul Periş, Cathedral Distribution şi Policalita, şi compania Almado Total Distribution, care operează un lanţ de magazine de specialitate.

Din noul rol, Bogdan Magheru va coordona integrarea şi optimizarea fluxurilor de producţie din portofoliul grupului şi simplificarea operaţională, astfel încât volumul producţiei şi al vânzărilor să crească la nivelul cererii. De asemena, va implementa un program de reducere a costurilor de producţie vizând o îmbunătăţire semnificativă a performanţei financiare consolidate a grupului, potrivit informaţiilor  transmise miercuri de oficialii companiei.

"Schimbările din această primă parte a anului urmăresc atingerea unei performanţe financiare superioare.", spune Jabbar Kanani, fondatorul Abatorului Periş.

Bogdan Magheru deţine peste 28 de ani de experienţă managerială, care include 10 ani în cadrul Metro Cash & Carry România, timp în care a ocupat progresiv funcţii de conducere în departamentele comercial şi de operaţiuni, 2 ani ca Manager de Aprovizionare în cadrul CDE R Interex SA (membră a Grupului Intermarche, Franţa) şi 6 ani la conducerea Westfleisch România SRL.

Absolvent al Universităţii Politehnice Timişoara, cu o diplomă de Inginer Mecanic, cu specializare în Robotica Industrialiă,  Bogdan Magheru este vorbitor nativ de germană şi română.

Abatorul Periş este cel mai mare procesator al porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării şi deţine la Niculeşti,  judeţul Dâmboviţa, o facilitate de producţie, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete.

Compania înfiin­ţată în 2019 de Jabbar Kanani, fonda­torul Agricover, are peste 400 de an­ga­jaţi şi estima pentru 2023 o cifră de afaceri de 100 milioane de euro.