Retail&Agrobusiness

Acţionarii grupului Sphera, care operează KFC şi Pizza Hut în România, l-au desemnat director general pe Călin Ionescu, cel care deţinea şefia interimară a companiei, pentru un mandat de aproape trei ani

Acţionarii grupului Sphera, care operează KFC şi Pizza...

Autor: Cristina Bellu

09.10.2020, 08:59 504

Sphera Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a anunţat vineri numirea lui Călin Ionescu în funcţia de director general executiv al companiei, mandatul urmând să fie activ până la data de 1 mai 2023.

Călin Ionescu  a asigurat conducerea interimară a companiei începând cu luna aprilie, când Georgios Argentopoulos a decis, în plină criză, să plece de la conducerea grupului.

“Traversăm o perioadă dificilă pentru sectorul HoReCa, ce ne ambiţionează să venim cu soluţii inovatoare pentru probleme cu care nu ne-am mai confruntat şi care ne determină să fim flexibili şi proactivi. În ultimele luni, am luat decizii care deja au produs efectele dorite, prin faptul că au atenuat impactul financiar al măsurilor de control asupra răspândirii pandemiei. În acest context, obiectivele mele sunt să continuăm adaptarea businessului într-un mediu complicat, astfel încât să îi garantăm sustenabilitatea şi locul de top în preferinţele clienţilor”, spune Călin Ionescu, Director General Executiv, Sphera.

Totodată, compania menţionează că  Anastasios Tzoulas a renunţat la mandatul de administrator, la funcţia de vicepreşedinte al consiliului în cadrul Sphera Franchise Group, precum şi la statutul de membru al Comitetului de Audit al companiei.

Anastasios Tzoulas, fostul director executiv financiar al Telekom România, a fost numit vicepreşedinte în cadrul CA al Sphera Franchise Group începând cu 13 mai 2019, pentru un mandat care ar fi trebuit să expire în 2023.

Sphera Group a raportat pentru S1/2020 o pierdere netă de 22,3 mil. lei (excluzând impactul adoptării IFRS 16), faţă de profitul de 18 mil. lei obţinut în perioada similară a anului trecut, în timp ce vânzările în restaurante s-au cifrat la 304,5 mil. lei, echivalentul unei scăderi de 31,6%.

Compania deţine francizele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi dezvoltă brandul KFC şi în Republica Moldova şi Italia. Grupul este controlat indirect de Radu Dimofte (43,7%), Nicolae Badea (21,4%), Lucian Vlad (11,0%) şi alţi acţionari (23,9%).


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO