Retail&Agrobusiness

Acţionarul majoritar al producătorului de îngheţată Alpin57 Lux primeşte o finanţare 214 milioane de euro de la două grupuri de investiţii

Acţionarul majoritar al producătorului de îngheţată...

Autor: Cristina Bellu

08.02.2017, 10:34 1158

Grupul leton Food Union,acţionarul majoritar al producătorului local de îngheţată Alpin57 Lux, a primit o investiţie totală de 214 milioane de euro de la fondul de investiţii  PAG, unul dintre cele mai importante fonduri din Asia cu active administrate de peste 16 mld. USD şi de la Meridian Capital, un investitor existent în grup, în vederea extinderii la nivel internaţional.

Investiţia fondului PAG este de 161,6 milioane de euro, în timp ce Meridian Capital va investi 52,4 milioane de euro. Aportul de capital susţine expansiunea grupului la nivel internaţional, cu focus în China, unde grupul este aproape de definitivarea investiţiei în două fabrici de lactate.

“Food Union a avut un an excepţional în 2016. În Europa ne-am consolidat poziţia în ţările în care operăm deja şi am achiziţionat doi producători de îngheţată, unul în Norvegia şi celălalt în România. În China am investit în două fabrici de lactate, care vor furniza produse lactate catre consumatorii din China la inceputul anului 2018.”, a spus  Andrey Beskhmelnitskiy, CEO la nivel global si fondator al grupului Food Union.

Anul trecut, familia Istrate a vândut o parte din businessul Alpin 57 Lux  către Food Union, în vederea susţinerii investiţiilor companiei şi ieşirea acesteia la export.

Ioan Istrate conduce în continuare compania din poziţia de direc­tor general, chiar dacă acum este acţionar minoritar în cadrul Alpin 57 Lux.

Food Union Group cuprinde trei companii în zona de producţie şi prelucrare pentru lactate şi îngheţată în Letonia, cel mai mare producător de îngheţată din Estonia (Premia), cel mai mare producător de îngheţată din Danemarca (Premier Is), al treilea cel mai mare producător de îngheţată din Norvegia şi Alpin 57 Lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO