Retail&Agrobusiness

Adam Crăciunescu a demisionat de la conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, "din motive personale"

Adam Crăciunescu a demisionat de la conducerea Regiei...

Autor: Andreea Unturica

14.01.2016, 18:18 97

Adam Crăciunescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că a demisionat de la conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva şi că a anunţat Consiliul de Administraţie că renunţă la mandat din 21 martie, din motive personale.

Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, a precizat că avea mandat până în 2017, dar că a decis să-l încheie mai devreme din motive personale, precizând că este vorba şi de vârstă, dar şi de "încărcătura" din ultima perioadă.

Adam Crăciunescu şi-a depus mandatul de director general în şedinţa de joi a Consiliului de Administraţie al regiei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în termen de 60 de zile urmează să fie declanşate proceduri pentru desemnarea unui nou director genral.

Miercuri, Adam Crăciunescu a fost revocat din funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Ministerul Mediului precizând că o decizie privind demiterea acestuia de la conducerea Romsilva poate fi luată doar de către Consiliul de Administraţie.

Ordinul de revocare a lui Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor a fost semnat de către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer.

Adam Crăciunescu este din mai 2012 director general al Romsilva şi din ianuarie 2014 era membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor.

Preşedintele Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR), Nicolae Ţucunel, a declarat, miercuri, că Regia Naţională a Pădurilor Romsilva "omoară" industria mobilei din România, după ce a decis majorarea cu până la 300% a preţului masei lemnoase.

"Decizia pe care a dat-o directorul general Romsilva (n.r. - Adam Crăciunescu) , prin care a stabilit nişte preţuri de referinţă şi care înlocuieşte o decizie din 2010, a adus nişte preţuri mai mari cu 300%. În toată lumea, preţurile la materiile prime scad, la petrol, la gaze, la metal, bursele lemnului scad, iar noi venim şi omorâm o industrie, punând nişte preţuri în duşmănie", a spus Ţucunel, într-o conferinţă de presă.

Ţucunel afirma că Romsilva a decis ca şi coaja copacilor să fie vândută la acelaşi preţ cu lemnul valorificat pentru prelucrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO