Cireşele sunt printre cele mai scumpe fructe de pe piaţă în prezent, cu preţuri cuprinse între 15 şi 20 de lei pe kilogram.
Majoritatea provin din import, din ţări precum Grecia sau Turcia, ţări în care condiţiile meteorologice au fost favorabile rodului acestor fructe, spre deosebire de România, unde în ultimele luni au fost mari oscilaţii de temperatură şi ploi abundente.
„Cireşele de pe piaţă, care sunt la 15 lei, sunt greceşti. Sunt din Turcia, Grecia, asta-i problema! E scump de acolo, la noi sunt ieftine cireşele pentru că sunt din ţara noastră. Noi nici nu vindem acum cireşe, ci peste două-trei săptămâni când se fac. Încă nu vindem, dar eu trebuie să fac reclama din timp să îmi asigur piaţă de desfacere. Trebuie să vindem repede marfa ca să nu se strice. Or să scadă preţurile şi la cei care vând din import. E exact ca la roşii, apar şi ele prima dată cu nu ştiu cât şi după aceea scade preţul“, a explicat pentru ZF un producător din judeţul Galaţi, care îşi vinde cireşele pe olx.ro cu 4 lei pe kilogram, începând cu data de 1 iunie 2016.