Retail&Agrobusiness

Administratorul companiei „Livada de cireşe“: Vor fi cu 30-35% mai puţine fructe faţă de anii precedenţi

Administratorul companiei „Livada de cireşe“: Vor fi...

Autor: Roana Rotaru

19.05.2016, 00:05 1144
Cireşele sunt printre cele mai scumpe fructe de pe piaţă în prezent, cu preţuri cuprinse  între 15 şi 20 de lei pe kilogram.
 
Majoritatea provin din import, din ţări precum Grecia sau Turcia, ţări în care condiţiile meteorologice au fost favorabile rodului acestor fructe, spre deosebire de România, unde în ultimele luni au fost mari oscilaţii de temperatură şi ploi abundente.
 
„Cireşele de pe piaţă, care sunt la 15 lei, sunt greceşti. Sunt din Turcia, Grecia, asta-i problema! E scump de acolo, la noi sunt ieftine cireşele pentru că sunt din ţara noastră. Noi nici nu vindem acum cireşe, ci peste două-trei săptămâni când se fac. Încă nu vindem, dar eu trebuie să fac reclama din timp să îmi asigur piaţă de desfacere. Trebuie să vindem repede marfa ca să nu se strice. Or să scadă preţurile şi la cei care vând din import. E exact ca la roşii, apar şi ele prima dată cu nu ştiu cât şi după aceea scade preţul“, a explicat pentru ZF un pro­ducător din judeţul Galaţi, care îşi vinde cireşele pe olx.ro cu 4 lei pe kilogram, înce­pând cu data de 1 iu­nie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO