Retail&Agrobusiness

Adrian Cocan, manager Laptaria cu caimac: Mergem în continuare cu planurile de dezvoltare. Anul acesta avem bugetate investiţii de 5 mil.euro intr-o fabrică de producţie şi un depozit de frig

Videoconferinţa Branduri româneşti pentru revenirea economiei

Adrian Cocan, manager Laptaria cu caimac: Mergem în...

Autor: Cristina Bellu

28.05.2020, 14:17 454

Adrian Cocan, managerul fabricii Lăptăria cu Caimac, brand de lactate lansat în 2018 de compania Agroserv Măriuţa, una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte de pe plan local, spune că anul acesta au fost bugetate investiţii de 5 mil. euro într-o nouă fabrică şi un depozit de frig, urmând ca în perioada 2021-2020 dezvoltarea businessului să continue cu investiţii estimate la 9 mil. euro.

"Suntem în discuţie cu mai multe bănci pentru a ne reaşeza un pic portofoliul de credite şi pentru a avea o claritate mai mare asupra finanţelor. Mergem mai departe cu planurile de dezvoltare. Anul acesta avem bugetate investiţii de 5 mil.  euro intr-o facilitate de productie si un depozit de frig,  iar în 2021-2022 ne-am propus doua investiţii, una de 6 mil. euro si una de 3 milioane de euro", a spus Adrian Cocan, manager Laptaria cu caimac, în cadrul videoconferinţei Branduri româneşti pentru revenirea economiei organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Alte declaraţii:

♦ Pe branzeturi avem cerere foarte mare şi la export dar nu avem capacitate de producţie.

♦ Vânzările au scăzut puţin, în perioada crizei, cu 4-5%.  Am inregistrat o crestere a costurilor pe produse precum dezinfectanti, la transport, dar vânzările nu au scăzut, din contră in luna mai au inceput să crească, cu anumite limite generate de disponibilitatea la raft.

♦ Practic, 80% din industria lactatelor este deşinută de 5-6 jucatori mari. Exista o limitare din punctul acesta de vedere si al capacitatii de productie, dar exista un interes crescut al consumatorului pentru produse mai sanatoase, mai simplu realizate, fara aditivi, prafuri, stabilizatori. Distribuţia este insa foarte importantă.

♦ Am continuat sa angajăm oameni cu limitările de rigoare, am mărit echipa cu aproape 10 oameni în ultimele două luni, în contextul în care suntem 78 în total.

♦ Avem peste 1.500 de mesaje de la consumatorii care ne roagă sa gasim o solutie sa refolosim amabalajele, si asta vrem să facem in anul următor. Statii de reciclare a ambalajelor.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO