Retail&Agrobusiness

Afacerile jucătorilor din agricultură vor atinge 45 mld. lei la finalul anului, în creştere cu 5% faţă de 2018

Afacerile jucătorilor din agricultură vor atinge 45...

Autor: Cristina Bellu

23.10.2019, 11:18 182

Afacerile companiilor din sectorul agricol vor atinge 45 de miliarde de lei până la finalul anului, reprezentând o creştere de 5% faţă de rezultatul înregistrat în 2018, arată estimările făcute de analiştii de la KeysFin.

„Chiar dacă nu toate companiile din domeniu folosesc drone şi alte tehnologii moderne pentru a supraveghea şi proteja culturile agricole, investiţiile şi programele derulate în acest sector atât de autorităţi cât şi de entităţi private au vizat schimbări utile, care au contribuit din plin la dezvoltarea agriculturii româneşti, aşa că echipa noastră prevede o creştere a acestui sector şi în 2019, cu aproximativ 5% faţă de totalul cifrei de afaceri din 2018 a companiilor din domeniu”, explică Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin.

Anul trecut, cifra de afaceri a companiilor din agricultură a atins 43 mld. lei, înregistrând o creştere de 14,7% comparativ cu rezultatele raportate în 2014, clasamentul fiind condus de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva cu afaceri de 2,3 mld. lei în 2018, Smithfield România cu afaceri de 868 mil. lei şi Promat Comimpex cu afaceri de 715 mil. lei, potrivit datelor KeysFin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO