Retail&Agrobusiness

Afacerile producătorului de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş au crescut cu 23% în T1/2018

Afacerile producătorului de mobilier pentru baie Savini...

Autor: Laurentiu Cotu

30.04.2018, 00:06 296

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri italian Piersante Savini, a avut în primul trimestru o cifră de afaceri de 6,7 mil. euro, mai mult cu aproximativ 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează că va încheia anul 2018 cu afaceri totale de 30 mil. euro.

Compania a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 25,7 mil. euro. Pe fondul optimizării producţiei, fabrica Savini Due din Sebeş a înregistrat anul trecut o creştere de 10-12% a capacităţii faţă de anul anterior, la 1.700 de metri cubi de mobilier şi capace pentru toaletă săptămânal. Exportul a reprezentat anul trecut peste 64% din totalul cifrei de afaceri a companiei, principalele pieţe externe fiind Italia, Ungaria, Bulgaria şi Grecia.

„La nivel european, pieţele pe care suntem prezenţi au evoluat diferit, însă, în general, am observat o creştere, în mod special pe piaţa internă. Aici s-a observat o creştere în cele mai multe sectoare, inclusiv în sectorul imobiliar. Vom continua în acest an să extindem prezenţa Savini Due pe pieţele Uniunii Europene“, a declarat pentru ZF Tran­silvania Piersante Savini, general manager al Savini Due.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO