Retail&Agrobusiness

Afacerile producătorului de tractoare IRUM Reghin au ajuns la 7 mil. euro în S1, plus 23%

Afacerile producătorului de tractoare IRUM Reghin au...

Autor: Laurentiu Cotu

22.08.2014, 00:05 870
Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de peste 7 mil. euro, mai mult cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită investiţiilor făcute în retehnologizare.
 
Compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 57,8 mil. lei (13 mil. euro) şi un câştig net de 8 mil. lei (1,8 mil. euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor. Pentru anul în curs, producătorul din Reghin ia în calcul o uşoară creştere, de 2-3% a afacerilor faţă de 2013.
 
„Achiziţionarea unor utilaje noi a dus la scăderea costurilor de producţie. Pe de altă parte, în primul semestru am câştigat noi colaborări pe segmentul utilajelor agricole şi am crescut exportul de piese turnate şi prelucate“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general IRUM Reghin. Oficialii companiei au mai spus că piaţa de utilaje agricole va continua să crească şi în următoarea perioadă de timp. Capacitatea anuală de producţie a companiei din Reghin este de 2.360 de tone (utilaje, piese de schimb, piese turnate etc), iar partenerii externi de afaceri sunt firme de exploatare forestieră din Spania şi Bulgaria, dar şi producători de utilaje din Germania, Franţa şi Italia. „Colaborăm atât cu firme private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva“, a spus Oltean.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO