Retail&Agrobusiness

Afacerile ungurilor de la Sole-Mizo au făcut un pas înapoi: minus 8%

Afacerile ungurilor de la Sole-Mizo au făcut un pas înapoi: minus 8%

Grupul ungar, care are activităţi în Kosovo, Bosnia, Macedonia şi România, este condus de Gerbrant de Boer, care cunoaşte piaţa din România, fiind cel sub conducerea căruia olandezii de la Friesland au preluat Napolact, într-o tranzacţie de 17 milioane de euro.

Autor: Mădălina Panaete

12.08.2015, 00:06 416

Sole-Mizo România, parte a gru­pului ungar cu acelaşi nume condus de Gerbrant de Boer  - fost şef al Fries­land în România - , a intrat anul trecut pe pierdere netă, cu un minus de 1 mil. lei, arată datele de pe mfinante.ro.

Anul trecut nu a fost de bun augur pentru businessul Sole-Mizo în Româ­nia, având în vedere că şi cifra de afaceri a co­borât. Compania a realizat în 2014 o ci­fră de afaceri de 91,3 mil. lei (20 mil. eu­ro), în scădere cu 8% faţă de anul pre­cedent. Declinul vine în contextul în care ma­jo­ritatea jucătorilor de pe piaţa lacta­telor, evaluată la 1 mld. euro, au avut creşteri. Producătorii Albalact, Fries­landCampina sau Olympus au raportat ru­laje mai mari, în timp ce Danone, com­panie al cărei portofoliu se con­cen­trează pe piaţa de iaurturi, a înre­gistrat afa­ceri în scădere. Sole-Mizo nu deţine o unitate de producţie în România, pro­dusele fiind realizate peste hotare.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO