Retail&Agrobusiness

AFIR finanţează cooperarea fermierilor pentru crearea sau dezvoltarea pieţelor locale

AFIR finanţează cooperarea fermierilor pentru crearea...

Autor: Mediafax

10.05.2019, 00:00 134

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) finanţează, cu peste 11 mil. euro, cooperarea fermierilor prin PNDR 2020 pentru crearea sau dezvoltarea lanţurilor scurte de aprovizionare şi a pieţelor locale, transmite Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Ca urmare a solicitărilor mai multor potenţiali beneficiari, am decis să prelungim perioada de primire a cererilor de finanţare până la 30 iunie 2019, având în vedere faptul că proiectele sunt complexe şi necesită mai mult timp pentru pregătirea documentaţiei în vederea depunerii. Aceste linii de finanţare contribuie la consolidarea legăturilor dintre agricultură şi producţia alimentară. De asemenea, susţinem asocierea între fermierii români care vor avea o forţă mai mare pentru valorificarea producţiei. Obiectivul acestor submăsuri este acela de a promova cooperarea între actorii locali, în scopul comercializării prin pieţele locale a produselor agricole şi pomicole prin intermediul lanţurilor scurte de aprovizionare“, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Suma alocată pentru finanţarea acestui program este de 4.744.665 euro pentru sectorul agricol (submăsura 16.4) şi de 6.668.484 euro pentru sectorul pomicol (submăsura 16.4a).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO