Retail&Agrobusiness

Agricover Credit IFN a acordat fermierilor credite în valoare de 93,5 mil. euro în primul semestru al acestui an, cu 30% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2016

Agricover Credit IFN a acordat fermierilor credite în...

Autor: Roana Rotaru

17.08.2017, 12:28 221

Agricover Credit IFN - divizia de finanţare a Agricover Holding, a acordat credite fermierilor în valoare de 421 mil. lei (93,5 mil. euro) în primul semestru al anului 2017, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, potrivit reprezentanţilor companiei.

În primul semestru al acestui an, Agricover Credit IFN avea un număr de 2.410 de clienţi activi, în creştere cu 30% comparativ cu primul semestru al anului 2016.

„Creşterea numărului de clienţi şi a plasamentelor acordate fermierilor au reprezentat principalele obiective Agricover Credit pentru primul semestru al anului 2017. Rezultatele obţinute confirmă faptul că avem o bază solidă de dezvoltare. Dispunem de capitaluri proprii consistente, produse specializate de finanţare şi un portofoliu bine echilibrat, cu o creştere semnificativă pe segmentul de clienţi medii şi mici” a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Compania a încheiat primul semestru al anului 2017 cu un profit net de 11,3 mil. lei (2,5 mil. euro), în scădere cu circa 22% faţă nivelul anului trecut. Rezultatele au fost influenţate de cheltuiala cu provizioanele de risc realizată în primele şase luni ale anului, rata creditelor neperformante fiind de 1,4%, potrivit reprezentanţilor companiei.

Grupul Agricover este  unul dintre cei mai mari distribuitori de materii prime agri­cole şi traderi de cereale de pe piaţa lo­cală. Agricover Holding, care reuneşte diviziile Agri-Business şi Agri-Finance, are peste 850 angajaţi şi un număr de peste 4.500 clienţi fermieri la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO