Retail&Agrobusiness

Agricultura la început de an. „Nu am primit nici subvenţiile, nici adeverinţă pentru a putea lua credit de la bănci pentru a le sconta. Asta e durerea noastră!“

Nici sectorul vegetal nu a fost scutit de dificultatea de a se descurca fără subven­ţie

Nici sectorul vegetal nu a fost scutit de dificultatea de a se descurca fără subven­ţie

Autor: Roana Rotaru

26.02.2016, 07:00 769
Neplata subvenţiilor pe anul trecut este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă fermierii în momentul prezent, atât cei care se ocupă de creşterea animelelor, cât şi cei care muncesc în cultura vegetală. Deşi au depus cerere pentru subvenţie încă din luna mai anul trecut, mulţi dintre ei nu au primit deocamdată niciun sprijin financiar.

Conform repre­zentan­ţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agri­cultură (APIA), termenul limită de plată este 30 iunie 2016, dar acest lucru nu-i consolează pe fermierii care au cheltuieli pe tot parcursul anului, în special primăvara, o perioadă în care sunt necesare investiţii.

 „Îşi bat joc de noi cu subvenţiile. La noi cheltuiala cu nutreţ, cu fân, cu una-alta, începe de la 1 ianuarie. Noi nu putem să le cumpărăm din subvenţie, trebuie să facem investiţii tot din banii noştri, pentru că subvenţiile ne vin în mai-iunie anul aceasta, după un an şi o lună de când am depus cererea. Asta e cea mai mare escrocherie care se face la nivelul ţării: nu se dau banii când omul are nevoie de ei. Asta nu e ceva normal!“, a declarat pentru ZF ciobanul Madoşa Iacob din comuna Zăbrani, jud. Arad, care deţine 300 de oi şi care are nevoie de furaje să-şi îngraşe mieii până la Paşte, dacă vrea să obţină un preţ bun pe ei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO