Retail&Agrobusiness

Agricultura locală, tot mai atractivă pentru investitori: jucătorii din agrobusiness se uită după noi achiziţii

Agrobusiness 2019

Agricultura locală, tot mai atractivă pentru...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.06.2019, 11:45 274

Ultimii doi ani au marcat tranzacţii precum vânzarea Agricost, parteneriatul dintre Brise Group şi fondul de investiţii CEE Equity Partners, dar şi vânzarea mai multor terenuri agricole.

Sectorul de agrobusiness local devine tot mai atractiv pentru investitorii străini, dar nu numai, pe măsură ce fermierii investesc în productivitate şi noi tehnologii. În plus, companiile din domeniu, fondurile de investiţii sau chiar jucători care nu activează în domeniu văd cu ochi buni creşterea sectorului agricol local şi paşii mari făcuţi pentru atingerea potenţialului real.

„Există în prezent mai multe ferme scoase la vânzare, ceea ce înseamnă că piaţa are un potenţial foarte ridicat. Cu toate acestea însă, potenţialii cumpărători sunt mai degrabă prudenţi. Acest comportament are două cauze principale: aşteptările foarte ridicate de preţ din partea vânzătorilor şi incertitudinea legată de nivelul subvenţiilor acordate în cadrul noii Politici Agricole Comune începând cu anul 2021”, a spus Cristian Radu, partener al casei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care a asistat grupul Al Dahra în tranzacţia prin care a preluat Agricost, cea mai mare fermă de cereale din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO