Retail&Agrobusiness

Agrimat Matca din Galaţi va produce din luna mai lactate sub brandul Huzur într-o fabrică ridicată de la zero în localitatea Sascut

Gavrilă Tuchiluş, unul dintre acţionarii Agrimat Matca:

Ai forţă de muncă, ai tehnologie, ai specialişti, dar degeaba dacă nu ai apă. Anul trecut a plouat de două sau trei ori, iar cu două sau trei ploi pe an nu faci agricultură. Apa e un factor limitativ.

Gavrilă Tuchiluş, unul dintre acţionarii Agrimat Matca: Ai forţă de muncă, ai tehnologie, ai specialişti, dar degeaba dacă nu ai apă. Anul trecut a plouat de două sau trei ori, iar cu două sau trei ploi pe an nu faci agricultură. Apa e un factor limitativ.

Autor: Florentina Niţu

16.01.2020, 16:20 885

♦ Agrimat Matca, un business agricol deţinut de patru fermieri, a încheiat anul 2019 cu afaceri de 24 mil. lei, în scădere cu 12% faţă de anul precedent ♦ În 2020, compania speră la afaceri de 60 mil. lei, în creştere cu 120% faţă de 2018, odată cu începerea activităţii în fabrica de lactate.

 

Agrimat Matca din Galaţi, o companie agricolă care cultivă cereale pe 4.500 de hecare şi are un efectiv de 1.000 de bovine, va finaliza până în luna mai a anului 2020 construcţia unor adăposturi noi pentru animale, dar şi a unei fabrici de procesare a laptelui, începută în 2019, proiecte dezvoltate cu investiţii de 8 milioane de euro. Pentru anul curent, reprezentanţii companiei au bugetat investiţii de aproape 1 milion de euro în utilaje şi echipa­mente noi.

„În 2020 finalizăm investiţiile pe care le-am început anul trecut în noile adăposturi de animale şi în tehnologizare - pentru reducerea cheltuielilor şi creşterea productivităţii, de aproape 4 mil. euro, să ne mutăm până în luna mai acolo. În acelaşi timp finalizăm o investiţie de 4 mil. euro în fabrica de lactate de la Sascut, din fonduri europene şi proprii”, a spus Gavrilă Tuchiluş, unul dintre acţionarii Agrimat Matca, care deţine 48% din companie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO