Retail&Agrobusiness

Agrobusiness. Cooperativele agricole sunt la mare căutare: Facilităţile fiscale pentru cooperativele agricole vor duce la creşterea numărului acestora în 2019

Agrobusiness. Cooperativele agricole sunt la mare...

Autor: Florentina Niţu

28.09.2019, 00:00 1888

În 2018 au fost înfiinţate 280 de cooperative agricole, un prag maxim în ultimul deceniu, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Facilităţile fiscale pentru aso­cia­ţiile de tip cooperativă agricolă, pre­cum scutirea de la plata impozitului pe pro­fit în primii cinci ani de activitate sau scutirea de la plata impozitului pe clă­diri şi terenuri pentru membrii coo­pe­­­ratori ce-şi valorifică producţia prin co­operativa agricolă, ar putea duce la în­fiin­ţarea unui număr record de coo­pe­­rative în 2019 după ce anul trecut a fost atins un prag maxim de 280 coo­perative agricole în ultimul deceniu.

„În primii cinci ani cooperativele agricole au multe facilităţi fiscale, precum scutirea plăţii impozitului pe profit, scutirea plăţii taxelor pentru terenurile agricole şi clădirile afe­rente acestora da­că membrii îşi vând 50% din producţie scutire de la plata impo­zitul pe venitul din arendă pentru mem­brii cooperativei care dau terenurile în arendă la coo­pe­rativă. Facilităţile fiscale vor duce la creşterea numărului cooperativelor agri­cole în 2019“, explică Adrian Benţa, consul­tant fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO