Retail&Agrobusiness

Al doilea an fără magazine noi la Cora. „Mizăm pe online şi deschidem trei puncte noi de drive-in“

Philippe Lejeune conduce de mai bine de un deceniu operaţiunile locale ale Cora, fiind unul dintre cei mai longevivi executivi din comerţ.

Philippe Lejeune conduce de mai bine de un deceniu operaţiunile locale ale Cora, fiind unul dintre cei mai longevivi executivi din comerţ.

Autor: Cristina Rosca

03.04.2015, 00:08 563

Retailerul, prezent pe piaţa locală cu 12 hipermarketuri, urmează să deschidă în acest an trei noi puncte drive-in - locuri de unde clienţii îşi pot ridica produsele comandate pe internet – pe lângă cel disponibil în magazinul din zona Lujerului, din cartiertul bucureştean Militari. Reţeaua nu va inaugura însă niciun magazin nou, ultima deschidere având loc acum un an şi jumătate la Ploieşti, hipermarketul fiind amplasat în centrul comercial AFI Palace din oraş.

„În 2015 Cora România a decis să se concentreze pe sporirea rezultatelor magazinelor actuale. În plus,  am decis să ne focalizăm pe componenta online a busi­nessului  nostru, pe creşterea platformei coradrive.ro  şi intenţionăm să deschidem nu mai puţin de trei puncte noi de drive anul acesta în plus faţă de spaţiul drive de la Cora Lujerului şi faţă de serviciul de livrare la domiciliu”, spun reprezentanţii reţelei, fără a oferi alte detalii.

Retailerul franco-belgian Cora a lansat la finalul anului 2013 serviciul coradrive, care-i permite clientului să îşi comande produsele necesare online şi să le ridice apoi de la magazin la ora aleasă de el fără a achita costuri suplimentare. Oficialii companiei estimau anterior că vor ajunge la o medie de 90 de comenzi pe zi, în contextul în care valoarea medie a unei comenzi era de 220 de lei anul trecut, de peste două ori mai mare decât în magazinul de la Lujerului, unde se afla şi punctul de ridicare a cumpărăturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO