Retail&Agrobusiness

Albalact, liderul pieţei de lactate, vânzări de 620 mil. lei în 2018

Albalact, liderul pieţei de lactate, vânzări de 620...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.10.2019, 07:00 705

Albalact, cel mai mare jucător de pe piaţa de 5 mld. lei (1,2 mld. euro) a produselor lactate, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 620 de milioane de lei (peste 133 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Compania a ajuns în acest fel la cel mai înalt nivel raportat în istoria sa, acesta fiind al treilea an consecutiv în care producătorul din judeţul Alba raportează afaceri mai mari. Însă, ritmul de creştere este cel mai scăzut de după preluarea de grupul francez Lactalis.

Pe de altă parte, profitul net al producătorului s-a majorat în 2018 cu peste 130%, ajungând la 20 de milioane de lei (4,3 mil. euro).

Profitul net al companiei a fost în 2018 mai mare chiar şi decât cel raportat în anul care a precedat tranzacţia prin care Raul Ciurtin şi fondul de investiţii RC2 au ieşit din businessul Albalact.

În 2015, compania a raportat un profit net de peste 13 mi­lioane de lei, iar la începutul anului 2016 Lactalis a semnat un acord cu principalii acţionari pentru a prelua businessul Albalact, la acea vreme listat pe bursă.

Prin achiziţia pe care a semnat-o în acel an, Lactalis şi-a adjudecat prima poziţie în clasamentul celor mai mari jucători de pe piaţa lactatelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO