Retail&Agrobusiness

Alessandro Amato, cofondatorul magazinelor Cellini şi Cristian Ioniţă, fondatorul retailerului de bijuterii Micri Gold, au investit 2 mil. euro într-un laborator de diamante artificiale

Alessandro Amato, cofondatorul magazinelor Cellini şi...

Autor: Cristina Roşca

05.05.2021, 10:41 404

Mai mulţi antreprenori, printre care Alessandro Amato, cofondatorul magazinelor Cellini şi Cristian Ioniţă, fondatorul retailerului de bijuterii Micri Gold, au dezvoltat firma Carbon Dynamic care se ocupă de producţia diamantelor de laborator. Antreprenorii au investit astfel 1,5-2 mil. euro din fonduri proprii într-o mică fabrică în Bucureşti. Aceasta deţine o zonă de cercetare-dezvoltare şi zona de producţie efectivă.

“Am lucrat doi ani de zile la acest proiect. Suntem singurul laborator care produce diamante de laborator în România şi chiar în Europa Centrală şi de Est. Acest tip de diamante se pot folosi în realizarea de bijuterii, dar există aplicabilitate şi în domeniul bio-medical, în mecanică sau în autoelectronică”, explică Amato.
Laboratorul a început deja producţia şi are clienţi în România, dar nu numai. Vânzarea se face exclusiv B2B.


Pentru a produce un astfel de diamant întregul proces poate dura până la o lună şi jumătate, explică Amato. El mai spune că în momentul în care businessul va ajunge la capacitate maximă poate ajunge să producă 3.000-4.000 de carate pe an, faţă de 400-500 carate/ an în prezent.

“Noi ne vom axa pe diamante de calitate şi mari, de un carat. Preţul pentru un astfel de diamant reprezintă 35-40% din preţul unui diamant natural.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO