Retail&Agrobusiness

Alexandrion Group, principalul producător de băuturi spirtoase din ţară, promovează doi directori locali în poziţii de country manager pentru Cipru şi Turcia şi aduce în companie patru oameni noi pentru a coordona strategia globală a grupului ȋn zone de business cheie

Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator Alexandrion Group

Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator Alexandrion Group

Autor: Cristina Bellu

15.11.2022, 15:05 398

Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri din ţară, anunţă extinderea echipei globale de top management cu şase noi membri, printre care şi doi directori locali, care vor coordona activitatea departamentelor comercial, marketing, retail şi trezorie şi investiţii, precum şi activitatea sucursalelor grupului din Cipru şi Turcia.

“Am devenit o organizaţie foarte dinamică, ce se adaptează rapid la provocările şi cerinţele pieţei, iar strategia noastră de resurse umane reflectă această abordare”, spune Paul Geormaneanu, Chief Human Resources Officer Alexandrion Group.

El precizează că Nicolas Guillant s-a alăturat Grupului Alexandrion ca Global Chief Commercial Officer, poziţie din care urmează să coordoneze activităţile comerciale legate de marketing, vânzări, dezvoltare de produse şi servicii pentru clienţi pentru a stimula creşterea afacerii şi cota de piaţă.

Rob Curteis a fost cooptat în echipa de top management globală a Grupului Alexandrion în poziţia de Global Chief Marketing Officer. El va fi responsabil de revizuirea, dezvoltarea, implementarea şi gestionarea noilor strategii de marketing şi de coordonarea echipei de marketing, urmând să supervizeze activitatea departamentelor de marketing, trade marketing şi pe cea a ambasadorilor de brand pentru promovarea băuturilor spirtoase din portofoliul Alexandrion Group.

Gabriela Amado Boix Marti este noul Global Chief Treasury and Investment Officer al Grupului Alexandrion, iar Philip Williams a fost cooptat în echipa de top management globală a Grupului Alexandrion ca Global Head of Retail Director, poziţie din care va coordona dezvoltarea şi extinderea conceptului de magazine Alexandrion Experience şi va conduce funcţiunea de vânzări pentru High-End Horeca, cu scopul de a ajuta compania să îşi atingă ţinta de venituri şi obiectivele strategice.

De asemenea, Dana Titrat a fost promovată din funcţia de Director de Vânzări Regional ȋn cea de Country Manager pentru Turcia. Ea va fi responsabilă pentru construirea de relaţii puternice cu actorii cheie din sectorul privat şi public, lucrând pentru a stabili colaborări intersectoriale.

În paralel, Dragoş Plopeanu a fost promovat din funcţia de Director Regional de Export ȋn cea de Country Manager pentru Cipru. Din această poziţie  Dragoş Plopeanu va conduce toate operaţiunile pentru a asigura profitabilitatea companiei afiliate Cavaway, unul dintre principalii importatori şi distribuitori de băuturi spirtoase şi vinuri din Cipru.

Alexandrion Group a achiziţionat integral în august acţiunile Cavaway Ltd, o companie cu sediul în Larnaca (Cipru) şi cu operaţiuni în aceeaşi industrie. Alexandrion Group era deja acţionar în compania din Cipru încă din 2019, atunci când a preluat un pachet majoritar în companie. Tranzacţia a venit după ce în 2017 Alexandrion Group a deschis un birou dedicat operaţiunilor internaţionale la Nicosia (Cipru).

Prin această preluare, compania fondată de Nawaf Salameh devine unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi alcoolice din Cipru. Anul trecut, grupul anunţa că are în plan construcţia a opt distilerii pe mai multe continente şi extinderea reţelei de distribuţie pe toate pieţele externe în care există oportunităţi de dezvoltare. În 2018 grupul a achiziţionat Cramele Halewood în România, care au trecut printr-un proces de rebranding şi au fost redenumite The Iconic Estate.

 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO