Retail&Agrobusiness

Alina Covaşă, retail manager, Salad Box: Antreprenorii debutanţi ar trebui să beneficieze de consiliere din partea instituţiilor publice

Alina Covaşă, retail manager, Salad Box: Antreprenorii...

Autor: Cristina Bellu

19.04.2018, 13:53 177

Antreprenorii aflaţi la început de drum ar trebui să beneficieze de consiliere din partea instituţiilor publice în toate zonele importante ale businessului, a spus Alina Covaşă, retail manager, Salad Box, în cadrul conferinţei IMM 2018 organizată de Ziarul Financiar

"Pentru antreprenorii aflaţi la început de drum este important ca aceştia să poată avea parte de consiliere din partea instituţiilor publice. Cred că ar trebui să existe o mai mare empatie din partea autorităţilor în acest sens."

Alte declaraţii:

În 2012 patru antreprenori au investit 20.000 de euro în primul restauratnt Salad Box. După un an de zile de funcţionare a fost deschisă şi prima franciză. Acum, investim din profitul pe care îl avem şi încercăm să ne creştem businessul pe cont propriu.

Iniţial cel mai greu a fost să facem oamenii care ar fi putut să investească în noi să creadă în produsul nostru. După ce am început să avem succes, proiectul a început să atragă investitori.

În afara ţării am ieşit cu francize după doi ani de la lansare. Sunt ţări în Europa unde sistemul este mult mai facil, nu se depun atât de multe rapoarte cum se întâmplă la noi, dar au existat şi situaţii, în America de exemplu, unde a trebuit să ne modelăm după sistemul de acolo.

Pentru recrutarea de personal am început să folosim canalele de Facebook şi am iniţiat un program de bonusare a actualilor angajaţi care aduc la rândul lor candidaţi.

Reţeaua Salad Box a ajuns să cuprindă 67 de restaurante, în 11 ţări, pe trei continente. În perioada următoare tatonăm intrarea pe un alt continent.

O provocare recentă pentru businessul nostru a fost legată de fracţionările de normă, ţinând cont că avem peste 1.000 de angajaţi tineri, iar legea acesta ne-a impactat foarte tare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO